+36 1 373 0333 yes@yestravel.hu

Yes travel

mert utazni jó!!!

Bécsi Advent: Dürertől Modigiliani-ig

A képzőművészetek szerelmeseinek szerencséjére még egy világjárvány sem tudja megtörni Bécs múzeumi hegemóniáját Európa szívében.

Hónapok óta tartó nélkülözés után 2021 őszén olyan kínálattal hívogatják látogatóikat e múzeumok, amellyel bőven van lehetőség bepótolni az elmúlt év kényszerű otthonmaradásából adódó hiányt. Idén ezért rendhagyó módon két teljes napot tölthetünk az adventi hangulatban fürdő Bécs városában Gustav Klimt, Egon Schiele, Amedeo Modigliani és Albrecht Dürer művészetében elmélyülve.

A Belvedere nagyszabású Dürer tárlata a művész és korának festészeti munkáiból csemegézve a német reneszánsz világát villanja fel, míg vele párhuzamosan a Dame mit Fächer című időszaki kiállításon Gustav Klimt utolsó női portréját a középpontba állítva a művész érett stílusát, nőkhöz való viszonyát és a japán művészet hatását tárja a látogatók elé.

Az Albertina a tőle megszokott magas minőségben megrendezett, rendkívül gazdag merítésű Modigliani életmű kiállítás mellé – újonnan birtokba vett épületében, a Karlsplatz-on található Albertina modern-ben Egon Schiele művészetének hatását vizsgálja a következő generáció viszonylatában.

Tartson velünk, ismerje meg idén ősszel Drezda kulturális kincseit!

Tárlatvezetőnk:

Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményének munkatársa több mint egy évtizede. Kutatási területe az európai 19-20. századi művészet, amely témában olyan kiállítások rendezése fűződik nevéhez, mint a Hundertwasser művészete, a Gustav Klimt és a bécsi Secession, az Egon Schiele és kora, a Toulouse-Lautrec világa és a Leonardótól Miróig. Rendszeresen tarttárlatvezetéseket mind hazai, mint külföldi modern művészeti tárlatokon.

Az utazás részletei 

Program:

2021. december 3. péntek
6:40-9:18 utazás Bécsbe vonattal (MÁV Railjet Budapest Keleti pu. – Bécs Hbf)
9:30-10:00 a csomagok elhelyezése a szállodában (Star Inn Hotel Premium, Bécs Hbf-tól néhány perc sétára)
10:30-12:00 Bodor Kata tárlatvezetése a Belvedere Dürerzeit kiállításán
12:00-13:00 ebédszünet egyénileg az épületen belül
13:00-14:30 Bodor Kata tárlatvezetése a Belvedere Dame mit Fächer. Gustav Klimts lätzte Werke című kiállításán
kb. 14:45-től a kiállítások egyéni megtekintése, szabadprogram; a szállodai szobák elfoglalása egyénileg

2021. december 4. szombat
9:30-ig reggeli a szállodában, kijelentkezés
10:00-13:00 Bodor Kata tárlatvezetése az Albertina Modigliani című kiállításán illetve az állandó kiállítások megtekintése egyénileg
kb. 13:00-14:30 ebédszünet
14:30-kor találkozó az Albertina modern-ben
kb. 14:30-16:30 Bodor Kata tárlatvezetése az Albertina modern Egon Schiele und die Folgen című kiállításán illetve az állandó kiállítások megtekintése egyénileg
kb. 16:45-től szabadprogram (javaslatunk: adventi vásárok)
18:42-21:19 hazautazás Budapestre vonattal (MÁV Railjet Bécs Hbf – Budapest Keleti pu.)

Részvételi díj:

89.900.- FT / fő kétágyas szobában reggelivel
119.900.- FT / fő egyágyas elhelyezéssel reggelivel

A részvételi díj magában foglalja a belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, Bodor Kata exkluzív, magyar nyelvű tárlatvezetéseit, tour guide (audiosystem) készüléket, amely zavartalan élménnyé teszi a tárlatvezetést, a retúr Railjet vonatjegyet Budapest-Bécs-Budapest útvonalon (helyjegyfoglalással), két napra szóló jegyet a bécsi tömegközlekedési eszközökre és 1 éjszaka szállást a Star Inn Hotel Premiumban. Stornó, illetve utasbiztosítás irodánkban köthető.

A program minimum 15 fő (maximum 24 fő) részvételével indul és a pandémiás helyzetre való tekintettel a fogadó ország illetve a fogadó intézmények aktuális járványügyi előírásainak betartásával valósulhat meg.
Jelentkezni 40% előleg befizetésével lehet!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

További részletek és jelentkezés:
Szöllősi Anita, Kőhegyi Fanni
Yes Travel
1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.
kultura@yestravel.hu; 06-1-373-0333