+36 1 373 0333 yes@yestravel.hu

Yes travel

mert utazni jó!!!

Tavaszi művészeti kirándulás Bécsben

2023. április 22.

Megállás nélkül folytatódik Bécsben a nagyszerű időszaki kiállítások sora. Tavasszal három tárlatra is érdemes jegyet váltanunk, és megcsodálnunk a számos ország kiállításairól összeválogatott művek sorát.

Látogatásunkat a Leopold Múzeumban egy remek magángyűjteményből válogató tárlaton kezdjük: az Amazing- The Würth Collection c. tárlaton a Reinhold Würth üzletember által az elmúlt ötven évben kiépített közel 20.000 darabos kollekcióból mintegy 200 mű lesz látható a neo-impresszionista mesterektől (Camille Pissarro, Alfred Sisley), a modernizmuson át (René Magritte, Pablo Picasso) napjaink művészetéig (Gerhard Richter, Georg Baselitz, Anselm Kiefer).

Utunk második és harmadik állomása az Albertina két eltérő karakterű tárlata lesz.

Alex Katz kortárs művész Alex Katz – Cool Painting címmel nyíló tárlata elképesztően intenzív színvilágával és monumentális formáival lehengerlő hatást fejt ki. A 95 éves mester mára a kortárs művészet sarokköve lett több mint fél évszázados életművével, amely az amerikai elit kétarcú világát kimerítően mutatja be, miközben az emberi arc és a festői minőségek kérdése mozgatja évtizedek óta frissességéből mit sem vesztő művészetét.

Alex Katz színeivel és formáival lehengerlő műveinek ellenpontjaként a Dürer, Munch, Miró – The Great Masters of Printmaking c. tárlaton a grafikakészítés mesterei a fekete-fehér művészet és az aprólékosan kidolgozott, precíz megfogalmazás évszázados hagyományát vonultatják fel az érdeklődőknek, Dürer emblematikus lapjaitól a kísérletező Munch-on át a festői Miró-ig.

 

A kirándulás programja:

 Utazás Bécsbe (javaslatunk: MÁV Railjet Budapest Keleti pu. – Bécs Hbf 6:40 – 9:18)

  • 10:30-kor találkozó a Leopold Museum előtt
  •  11:00-12:30 Bodor Kata tárlatvezetése a Leopold Múzeum Amazing – The Würth Collection című tárlatán
  • 12:30-14:45 a kiállítás megtekintése egyénileg, ebédszünet, szabadprogram
  •  14:45-kor találkozó az Albertinában
  •  15:00-17:30 Bodor Kata tárlatvezetése az Albertina „Alex Katz – Cool Painting” és a „Dürer, Munch, Miró – The Great Masters of Printmaking” című tárlatain

Hazautazás Bécsből (javaslatunk: MÁV Railjet Bécs Hbf-Budapest Keleti 18:42-21:19 vagy 19:42-22:20)

Részvételi díj: 33.000.- FT / fő

 

A program minimum 15 fő (maximum 25 fő) részvételével indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

További részletek és jelentkezés:

Yes Travel Kft.

1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.

+36 1 373 0333

Szöllősi Anita

kultura@yestravel.hu

Tárlatvezetőnk:

Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményének munkatársa több mint egy évtizede. Kutatási területe az európai 19-20. századi művészet, amely témában olyan kiállítások rendezése fűződik nevéhez, mint a Hundertwasser művészete, a Gustav Klimt és a bécsi Secession, az Egon Schiele és kora és a Toulouse-Lautrec világa. Rendszeresen tart tárlatvezetéseket mind hazai, mint külföldi modern művészeti tárlatokon.